flag_fr flag_enflag_se

Omgivningarna Bildarkiv

När man svängt in från landsvägen och den lilla grusvägen tar vid börjar allén som tar oss in till slottet. I nästa ögonblick, långt bort skymtar man grindarna och sol och skugga dansar i vinden mellan de unga ekarnas lövverk. När vi passerar de båda stolparna i granit utbrister min fru; Det känns som mina axlar åkte ner två meter.

Citat ur gästboken

Som ägare är det svårt att beskriva vad som är så speciellt med Grand Val, men vi upplevde samma känsla som författaren ovan, när vi besökte slottet för första gången 1990. Sedan dess har åren gått och vi får höra dessa ord i olika tappningar år efter år, av unga och gamla.

Hemligheten bakom denna “Grandvalkänsla” är nog det påtagliga lugnet och harmonin. Den behagliga tystnaden, men som ändå innehåller fåglar som kvittrar, en ko som råmar i fjärran och grannens tupp som gal på andra sidan dammen. Att promenera på någon av de många och fina promenadstigarna och där få uppleva en äkta fransk kastanjeskog.

Att sakta följa bäcken i den grönskande ravinen, stanna till vid den stensatta källan och veta att hit gick man redan för 600 år sedan för att hämta vattnet till slottet. En känsla svår att beskriva.

Att gå och fiska i dammen med sitt barnbarn bakom det gamla kapellet och att få fånga en fisk tillsammns. Storleken har ingen betydelse men stunden har det. Att vakna på morgonen och titta ut över dalen och se vår by Combourg vakna. Att åka ner till bagaren och köpa varma nybakade croissanter till frukosten. – Detta och mer därtill är Grand Val

Översikt

Kontakta oss

Château du Grand Val

35 270 Combourg

Bretagne, Frankrike

Tel: +46 (0)705-53 26 20 / +33(0)643 36 64 75

Email: info@grandval.nu

Facebook Facebook Tripadvisor

LONELY PLANET

Recommandé par Lonely Planet

OLIVER´S TRAVELS

Top recommended property 2014 awarded to the most popular & well reviewed property