flag_frflag_enflag_se

Upplev Bretagne

För dig som vill ha mer än bara lata dagar, fågelkvitter och en god bok finns det oändligt mycket att välja mellan. Oavsett om du är ung eller gammal, atlet eller soffpotatis.

Lite sightseeing kanske?

Grand Val och byn Combourg ligger bara tre mil från staden Rennes med sina drygt 200.000 invånare, eller bretoner som invånarna kallas i västra Frankrike. Tre mil åt andra hållet hittar du havet och badorten Dinard med några av Bretagnes finaste badstränder. Strax bredvid ligger hamnstaden St Malo med sin vackra ringmur.

Härifrån avgår alla båtar till de engelska kanalöarna. Strax intill ligger också Cancale dit skaldjursälskare från hela världen kommer för att besöka ostronodlingarna och för att avnjuta alla havets läckerheter på någon av de pittoreska hamnkrogarna. Andra sevärdheter nära Grand Val är klostret och före detta sjörövarnästet Mont St Michel, samt byarna Dinan och Vitre – båda med intakta stadskärnor från 1300-talet. Förutom god mat, utsökta viner, kultur och fina bad, så finns sju mycket bra golfbanor. De närmaste är Golf des Ormes och Golf de St Malo /Le Tronchet och ligger bara 15 minuters bilväg från slottet.

Om du vill veta mer om trakterna och evenemangen runt Château du Grand Val, titta på Bretagnes egen hemsida: www.tourismebretagne.com

Klicka här för att ladda ner “Utflyckter och sevärdheter” en bok om lite smått och gott att se och göra runt Grand Val

Chateau du Grand Val - Att uppleva bildarkiv

Det är bara cirka 15 mil till de kända landstigningsplatserna i Normandie. Omaha Beach och den amerikanska krigskyrkogården är oförglömliga platser.

http://www.normandybattlefields.com/battle_sites.htm http://www.normandybattlefields.com/

Fler tips på upplevelser

  • Bayeauxtapeten i Bayeaux, Normandie
  • Hyr en eller flera små båtar med utombordare i hamnen i Dinan. Slussa uppför eller nedför floden Rance som delar Bretagne. Ta med picknickkorg! Lugnt, kul och vackert.
  • Världens upplevelse av ebb och flod! Sätt dig på en restaurang i fiskebyn Cancale och se 10-15 meter vatten försvinna framför dina ögon två gånger per dygn. Större skillnad än så hittar du bara i kanadensiska Bay of Fundy.
  • Shopping. Rennes är huvudstaden i Bretagne. Livlig universitetsstad med bland annat Frankrikes största och bästa matmarknad varje lördag.
  • Borgen Combourg med samma namn som vår by. Byggd på 1100-talet som skydd mot vikingar och andra. Mest känd för att den franske författaren François-René de Chateaubriand växte upp här i slutet på 1700-talet.
  • Grand Val omsluts av 27 hektar naturupplevelser, med många fina promenadstigar och en romantisk park. Visa PDF
Chateau du Grand Val Bretagne Frankrike - Mat & Dryck

Mat, dryck och kultur I en härlig mix. I Bretagne hittar du ett utbud av färska och närproducerade råvaror som inte går att förklara. Det måste upplevas. Att äta sea-food I världsklass ute vid kusten eller besöka frankrikes bästa och största matmarknad i Rennes en lördag är oförglömligt.

Chatea du Grandval Bretagne France - Sport & Fritid

För dig som vill aktivera dig på semestern finns det hur mycket som helst att göra. Om inte något av nedanstående passar så bara fråga nere på turistbyrån I Combourg. De pratar flera språk.

Chateau du Grand Val Bretagne Frankrike - Semester Holiday

Vila, koppla av, ladda batterierna, umgås med barn och vänner, ha kul, äta och dricka gott, bada, läsa en bra bok, sporta, se och uppleva saker. Bretagne och Château du Grand Val kan erbjuda dig allt detta och mer därtill.

Översikt

Kontakta oss

Château du Grand Val

35 270 Combourg

Bretagne, Frankrike

Tel: +46 (0)705-53 26 20 / +33(0)643 36 64 75

Email: info@grandval.nu

Facebook Facebook Tripadvisor

LONELY PLANET

Recommandé par Lonely Planet

OLIVER´S TRAVELS

Top recommended property 2014 awarded to the most popular & well reviewed property