Jakt på Chateau du Grand Val

Vi har valt att arrangera olika typer av jakter som inte bara handlar om att fälla så mycket vilt man kan under några få dagar. En jakt på Grand Val handlar om bra jakt men också om att få uppleva en annan kultur, goda middagar och viner i slottets matsal. Och varför inte en avec och kanske till och med en liten cigarr framför brasan i biblioteket. Vi kan också erbjuda möjligheten att tillsammans med vår kock göra er egen ankleverpaté att ta med hem eller att kvista över till grannen och köpa en flaska av hans egen Calvados.

Se bildarkiv – Jakt

Endast tre jakter under säsongen (slutet september till sista december)
För att kunna ta hand om våra jägare och gäster på absolut bästa sätt arrangerar vi endast tre jakter under varje säsong. Varje arrangemang måste vara en grupp på 6 jägare, där samtliga känner varandra någorlunda.

Du och dina vänner äter och bor på slottet under fyra nätter och jagar under tre hela dagar. Vi kan idag erbjuda följande typer av jakter:

  • Jakt på fasan eller kungsfasan med tre hundförare och tre stående fågelhundar
  • Jakt på änder med hundförare och apportörer under dag eller på kvällssträck
  • Vildsvinsjakt med kula från torn. Ett mycket exklusivt arrangemang
  • Jakt med vårt lokala jaktlag. Vildsvin, räv, rådjur mm.
  • Fågeljakt i bukten vid Mont St Michel
  • Jakt på rapphöna

Vi hjälper dig med allt med utförsel och införsel av vapen, jaktkort mm

Ring så berättar vi mer exakt om hur vi kan skräddarsy dina dagar samt ge dig ett pris på hela arrangemanget. Personliga referenser från svenska jägare finns.

PS. Vi skriver och pratar flytande engelska och svenska och någorlunda franska. Vi kommer att vara med er under alla dagarna.

Exempel på arrangemang och offert jaktresa 6 personer

Här följer ett exempel på jaktarrangemang på Grand Val hösten 2016

Sex jaktkompisar kom ner till oss och jagade i tre dagar. Nedanstående var deras önskemål och offert. Självklart skräddarsyr vi din resa efter dina önskemål.

Offert
Vi föreslår att ni anländer torsdag den 29/9 till måndag den 3/10. Ni kommer att ha hela slottet för er själva och då passar 6 personer utmärkt.

Här följer ett förslag på aktiviteter under er vistelse torsdag till måndag

Torsdag
Ni ankommer Grand Val torsdag eftermiddag och får era respektive rum. När ni kommit till rätta träffas vi för en genomgång och lite Champagne i slottets bibliotek. Därefter blir det en välkomstbuffé i matsalen med lite smått och gott från Bretagne.

Fredag
Vi börjar med en stärkande frukost och värmer därefter upp med en fasanjakt för stående fågelhund på våra egna fasaner. Tre hundförare med stående fågelhundar assisterar oss. En lunch serveras på slottet och därefter fortsätter vi med fasanjakten och därefter en andjakt.

Vi avslutar eftermiddagen med en kul och mycket speciell överraskning i köket. På kvällen väntar er en god fyrarätters middag med passande viner i slottets matsal, allt tillagat och serverat av vår franska kock. Middagen avslutas i biblioteket med kaffe och avec.

Lördag
Efter frukost tar vi oss till ett annat slott nära Rennes där vi jagar kungsfasan för stående fågelhund. Vi äter lunch där och jagar vidare på eftermiddagen. Efter hemkomsten till Grand Val förbereder vi oss för ett besök på vår favoritrestaurang nära oss. Efter middagen blir det kaffe och avec och en cigarr i slottets bibliotek för den som så önskar och sedan får vi höra de värsta ljug- och jägarhistorierna.

Söndag
Frukost och sedan jakt med “franska bönder” . Vi jaga med slugs eller Brenneke för eventuella vildsvin samt hagel för rådjur och räv. Därefter är det bara att försöka hänga med i det franska språket, gilla sockerkaka och ett glas rödvin innan jakten. En enklare lunch serveras på slottet därefter fortsätter vi att jaga.

Dagen avslutas med andjakt på sträck. Senare på kvällen en härlig avskedsmiddag med skaldjur i gula salongen.

Måndag
Frukost och sedan farväl för denna gång. Vi har också en del små överraskningar i bakfickan som kommer att göra resan om inte oförglömlig så svårglömd.

I priset ingår följande

4 övernattningar på slottet i enkelrum inklusive frukost
Välkomstchampagne med tilltugg
3 luncher
3 middagar på slottet (Middag på restaurang lördag betalas av er själva)
4 Kaffe och avec
1 Jakt med hundar på våra egna fasaner samt andjakt
1 Tillsammans med vår kock gör vi vår egen anklever paté att ta med hem
1 Jakt på rapphöna och kungsfasan för stående fågelhundar
1 jakt med grannar och kvällsträck på änder
6 Jaktkort (tre dagar)
Lite överraskningar

Pris: 8.370€ (1.395€/pers)

Bil- eller busshyra tillkommer beroende på hur vi bestämmer.