Det spelar ingen roll om ditt hus är nytt eller gammalt, slott eller koja. En vacker och väldesignad trädgård skapar värden som inte går att mäta i pengar förutom vid försäljning förstås.
Mellan den 10:e och 14:e april 2024 har du nu chansen att följa med trädgårdsarkitekten och trädgårdsmästaren Madeleine Huber (www.mindfulgarden.se) till vackra och spännande Bretagne och oss på Château du Grand Val. Kursen består av ett antal föreläsningar och workshops där du får lära dig skapa din egen trädgårdsdröm från A till Ö.
Kursen är för max 15 deltagare och består av ett antal föreläsningar och workshops där du får lära dig skapa din egen trädgårdsdröm från idé till färdig skiss. Under fem dagar fyllda av god mat, viner och inspiration på och runt slottet växer din egen trädgård fram med hjälp av Madeleine. Sedan är det bara att åka hem full av kunskap och energi och sätta spaden i jorden.
Bokning eller mer information
För mer information eller bokning mejla info@grandval.nu eller ring 0709-77 00 52
Välkommen onsdagen den 10 april
Efter alla deltagare ankommit till Château Du Grand Val hälsar vi er alla välkomna och efter ni fått era respektive rum samlas vi för en gemensam skål i biblioteket. Marie och Roland som är svenska ägare sedan 30år får tillfälle att berätta lite sig själva och slottets historia. Därefter blir det en föreläsning av Madeleine: Platsanalys, rundvisning av Grand Val, uppdelning i grupper, checklista mm. På kvällen serveras en läcker välkomstbuffé med bretagniska förtecken.
Torsdag 11 april
- Vi äter en stadig frukost i slottets matsal Förmiddagen börjar med föreläsning.
- Grupperna arbetar med workshopen ”Sinnenas trädgård”
- Lunch
- Grupperna fortsätter med ”Sinnenas trädgård”.
- Presentation av gruppernas arbeten i ”designverkstaden”
- En god trerätters middag med tillhörande drycker serveras i slottets matsal. Middagen tillagad av vår chef Eliot Brochain.
Fredag 12 april
- Frukost
- Utflyktsdag/inspirationsdag där vi besöker två parker med mycket olika karaktär. Château de La Ballue och Parc Botanique de Haute Bretagne
- Lunch på Creperia med tillhörande galette, crepe, cider. Bretagnisk specialitet
- Eftermiddagen börjar med föreläsning
- Deltagarna sätter i gång med eget arbete Middag av vår chef
Lördag 13 april
- Frukost
- Föreläsning
- Eget arbete
- Lunch
- Eget arbete
- Middag av vår chef
Söndag 14 april
- Frukost
- Vernissage av det egna arbetet i kapellet. 50 X 70 pannå på stafflier
- Lunch
- Avresa
I kursen ingår följande:
- Kursledare Madeleine med assistent alla dagar samt material för att genomföra kursen
- Del i dubbelrum på slottet eller i någon av våra byggnader i slottsparken. (enkelrum går att ordna mot extra kostnad)
- Onsdag: Champagne med tilltugg vid ankomsten samt en ankomstbuffé i slottets matsal
- Torsdag: Frukost, lunch samt middag tillagad av vår chef, därtill valda drycker
- Fredag: Frukost, utflykt till två parker, lunch ute, middag på slottet tillagad och serveras av vår chef
- Lördag: Frukost, lunch, på kvällen avskedsmiddag, vår chef serverar en tre rätter avskedsmiddag med passande drycker
- Söndag: Frukost, lunch
- Inträde till två parker samt buss
Pris: 1 350€/pers
Förslag på resvägar från Sverige till Château du Grand Val i Bretagne
Flyg: Destination Rennes från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn via Paris eller Amsterdam. Flygbolag Air France/KLM
Tåg: Flyg till Paris (Charles de Gaulle) och sedan tåg direkt därifrån till Rennes eller tåg från Paris Montparnasse till Rennes. Restid cirka 1 tim. 40 min. med TGV snabbtåg.
Har du frågor runt kursen ta kontakt med Madeleine Huber.
Har du frågor kring boende eller resvägar kontakta Roland Nilsson.